antradienis, liepos 21, 2009

Arūno Žilio paveikslas

Šiandien kaip tik žiūrėjau jau senoką komediją "Nurse Betty". Viename epizode pamačiau šmėkštelint lietuvių dailininko Arūno Žilio paveikslą. Esu girdėjusi, kad seriale "Draugai" buvo pasirodęs šio dailininko paveikslo plagiatas. Bet apie "Seselę Betę" tai nieko negirdėjau ir internete taip pat neradau. Tačiau dabar supratau, kur šuo pakastas. Radau, kad daromi jo paveikslų atspaudai ir griežtai tiražuojami. Tokio vieno "paveikslo" kopija Amerikoje kainuoja 500 dolerių. Dabar viskas aišku, iš kur tame filme pasirodė dailiniko paveikslo fragmentas.
Štai vienas iš jo paveikslų:





















Šiek tiek čia įžvelgiu ir K.M.Čiurlionio motyvus. Iki šiol maniau, kad jis tik Gustavo Klimto bruožus paveldėjo. Įdomu, kiek dar A.Žilys brangs. Kokią jo miniatiūrą būtų visai nieko turėti. Paveikslas paimtas iš šios interneto svetainės.

3 komentarai:

  1. Kaip įdomu. Ir kokia tu pastabi! :)
    Man irgi labai artimi A.Žilio paveikslai - tokie, kuriuos būtų jauku apgyvendinti savo namuose :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) o tai jau prisijungei:) Bet reikia nemazai uzdirbti, kad galetum isigyti toki grozi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. kadaise, kai dirbau galerijoj, darėm Žilio parodą ir jis buvo atsivežęs mažytį mažulytį paveikslą... jis man buvo gražesnis už visas milžiniškas drobes, toks šiltas ir jaukus. Labai norėjau tada nusipirkti, bet būtų kainavęs visą mano algą, todėl pagailėjau. O dabar graužiu nagus. Bet, tiesą sakant, man ne visi jo paveikslai vienodai gražūs (bet tai ir normalu)

    AtsakytiPanaikinti