trečiadienis, liepos 08, 2009

Ledai su šokoladu, graikiniais ir žemės riešutais


Vis bandau įvairius ledų variantus. Šį kartą pateikiu ledų su skirtingais riešutais ir ledų su šokoladu variantą. Kitą kartą graikinius riešutus karamelizuočiau, o žemės riešutus sumalčiau į miltus. O šokoladinis variantas pavyko puikiai.

Reikia:
6 kiaušinių
300 g cukraus
Vanilinio cukraus
700 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
100 g kepintų žemės riešutų
100 g kepintų graikinių riešutų
100 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos)

Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius išplakti su 200 g cukraus ir vanilinio cukraus. Dalį grietinėlės pašildyti ant silpnos ugnies. Į ją supilti išplaktus trynius ir gerai išplakti. Atvėsinti. Tada išplakti baltymus su žiupsneliu druskos ir 50 g cukraus. Tada išplakti likusią grietinėlę su likusiu cukraus kiekiu. Viską padėti į šaldytuvą. Tuo metu pakepinti graikinius riešutus ir stambiai sukapoti. Žemės riešutus irgi sukapoti. Šokoladą išlydyti su trupučiu pieno.
















Į trynių-grietinėlės masę įmaišyti išplaktus baltymus, o vėliau išplaktą grietinę. Tą masę padalinti per pusę. Vieną dalį sudėti į ledų gaminimo aparatą ir maišymo pabaigoje supilti ištirpintą šokoladą. Kitą dalį tuo metu laikyti šaldytuve arba (20 min.) kameroje. Tą patį pakartoti su likusia dalimi, tik pabaigoje maišymo į pusę masės suberti graikinius riešutus, į kitą pusę - žemės riešutus.
















Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą