ketvirtadienis, liepos 02, 2009

Jogurtas


Jau senokai atsisakiau visų pirktinių jogurtų su priedais. Tik pažiūrėkite į jų sudėtį - ar tikrai organizmui tinka visi tie priedai: modifikuotas krakmolas, želatina, stabilizatoriai, cukrus ir kt. Kai tik sužinojau, kad jogurtą galima pasidaryti pačiai, pabandžiau ir supratau, kad tai ne tik sveikiau, bet net ir pigiau. Taigi pateikiu paprastą jogurto gaminimo būdą.

Reikia:
1 litras riebesnio pieno (perku Rokiškio naminį)
1-2 šaukštai natūralaus jogurto be priedų (aš dedu visą indelį Dobilo ekologiško jogurto)

Ant vidutinės ar mažos ugnies prikaistuvyje šildykite pieną, kol pakraščiuose pasirodys burbuliukai ir nuo paviršiaus pradės kilti garai.
Pašildytą pieną supilkite į didelį dubenį, kad atvėstų maždaug iki 45 laipsnių (termometrą nusipirkau arbatos parduotuvėje, skirtą arbatai). Jei termometro neturite, darykite taip, kaip daro graikai: temperatūra yra tinkama, jei rodomąjį pirštą galite išlaikyti 20 sekundžių.
Jogurtą sudėkite į visą pieną ir gerai išmaišykite. Palikite pridengtą kambario temperatūroje per naktį. Ryte sukrėskite į stiklainiuką ir įdėkite į šaldytuvą. Gardinti galima bet kuo, taip pat dėti į varškę, braškes ir pan. arba valgyti vieną. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą