trečiadienis, liepos 08, 2009

Braškinis šerbetas


Norite ko nors gaivaus? Kažko skanaus ir neriebaus? Ir dar saldaus? Tada pataikėte kaip tik čia! Braškių sezonas dar nesibaigė, o valgyti braškes jau pabodo. Bet šias uogas galima panaudoti įvairiems desertams gaminti. O šį kartą pagaminsime tokį desertą, kurį galima išlaikyti ilgą laiką ir jis nesuges. Taigi - šerbetas iš braškių.

Reikia:
450 g braškių
100 g cukraus
1 šaukštelis vanilininio cukraus
šlakelis degtinės
žiupsnelis druskos

Braškes supjaustykite gabaliukais ir užpilkite cukrumi ir vaniliniu cukrumi su žiupsneliu druskos. Suplakite blenderiu iki vientisos masės, kol cukrus visiškai ištirps. Tada šliūkštelkite degtinės. Būtų gerai degtinė be priedų, nes kokia Pipirinė čia nelabai tiks. Paruoškite ledų gaminimo aparatą, sukrėskite braškių košę ir nustatykite 30-čiai minučių. Galite valgyti iš karto. Arba sukrėskite į dėžutę ir padėkite į kamerą. Atsargiai valgykite karštą dieną, nes galima ir persišaldyti.















Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą