penktadienis, vasario 20, 2009

Šokoladinis riešutinis pyragas

Pastaruoju metu daug laiko praleidžiu virtuvėje ir tai man visai patinka tik tiek, kad užima nemažai laiko. Ką tik iškepiau pyragą (receptą parsivežiau iš Vokietijos - išplėšiau iš žurnalo "Fur Sie"), kurį pagaminti truko penkiolika minučių. Kepti - 25 min. Jums reikės (12-ai gabaliukų):
100 g minkšto sviesto (ir sviesto patepti skardai)

150 g cukraus

1 arb.š. vanilinio cukraus

2 kiaušiniai

3 valg.š. kakavos miltelių

125 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
50 g smulkintų (arba maltų) lazdyno riešutų

1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių celcijaus. 28 cm tortinę formą ištepkite riebalais.

2. Ištrinkite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, tada įmaišykite kiaušinius.

3. Supilkite kakavą, miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.

4. Kavamale (atsargiai, malkite ne per ilgai, nes galite sugadinti kavamalę) arba mikseriu sumalkite riešutus ir suberkite į tešlą. Tada viską sukraukite į formą ir paskirstykite. Kepkite apie 25 min. Jei skaičiuojate kalorijas, tai vienam gabalėliui išeina apie 200 kcal.
Skanaus!

1 komentaras:

  1. Va sita butinai pabandysiu. visa mano seimyna megsta sokoladinius kepinius.ir,kad kuo daugiau sokolado butu :)

    AtsakytiPanaikinti