trečiadienis, vasario 18, 2009

Vienašonė lašiša


Tai man vienas iš lengviausių, greičiausių ir skaniausių patiekalų. Jį radau knygoje "Kodėl prancūzės nestorėja". Taigi: Jums reikės lašišos, perpjautos skersai (tiek, kiek suvalgysite), supjaustytos gabalėliais vienam žmogui. Įdėkite į įkaitintą nepridegančią keptuvę be riebalų ant odos (kad oda būtų apačioje), pabarstykite druska ir pašlakstykite citrinos sultimis, uždenkite ir kepkite sumažinę ugnį šešias minutes. Nevartykite. Jei matote, kad iki galo neiškepę, tiesiog palikite keptuvėje minutei kitai jau išjungę viryklę. Bet galite valgyti ir tokią neperkepusią. Prieš tiekdami į stalą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite petražolėmis, jei norite. Aš dar kartais pipirais pabarstau. Man skaniausia kartu su pakepintomis tarkuotomis morkomis, pakepintais svogūnais ir virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą