ketvirtadienis, vasario 19, 2009

Višta ir penki jos pasireiškimai virtuvėje

Nusipirkau vištą ir jau suplanavau, ką iš jos padarysiu per kelis kartus. Kadangi "tikruosius" pietus valgome dviese, tai bus meniu penkioms dienoms dviems asmenims. Supjausčiau gabalais, sukroviau į maišelius ir į kamerą (1. atlikusios odelės nuo kaklo ir krūtinėlės; 2. šlaunelės, blauzdelės; 3. sparneliai, nugarėlė ir likę kaulai nuo krūtinėlės; 4.,5. dviems kartams krūtinėlė).
I receptas: Odeles, supjaustytas mažais gabaliukais pakepinti. Išvirti sojos faršą. Sudėti faršą kartu su odelėmis į keptuvę, įdėti druskos, pipirų, česnako ir pakepinti. Garnyrui - bulvių košė ir pakepintos morkos su svogūnais. Pigu.
II receptas: Šlauneles su blauzdelėmis gerai išvirti pasūdytame vandenyje. Pakepinti supjaustytus šampinjonus. Atskirai išvirti kubeliais supjaustytas morkas, salierus ir (arba) žalius (šaldytus) žirnelius. Pakepinti sviestą su miltais, supilti vištienos sultinį, tada pavirti 5-10 min. Įdėti kiaušinio trynį ir nesaldinto kondensuoto pieno (bet aš pilu tik grietinėlę). Išmaišyti. Įspausti citrinos sulčių ir įdėti druskos. Tada nuimti vištieną nuo kaulų, supjaustyti smulkiais gabaliukais, sudėti į padažą, tada sudėti pievagrybius ir virtas daržoves. Jei atšalo, šiek tiek pašildyti. Valgyti su ryžiais. Padaryti lengva, bet ilgiau užtrunka.
III receptas: Iš sparnelių ir likusių kaulų išvirti sultinį su makaronais ir (arba) bulvėmis, morkomis, salierais ir pan. Keptuvėje su sviestu, grietine ir druska pakepinti iš pradžių išvirtas ir po to gabaliukais supjaustytas morkas. Atskirai išvirti bulves. Iš pradžių suvalgyti sultinį. Antram patiekalui - vištiena iš sriubos, morkos ir bulvės. Paprasta.
IV receptas: Krūtinėlę (galima apvolioti džiūvėsėliuose) iškepti keptuvėje. Pabarstyti druska ir pipirais. Atskirai išvirti ryžius. Garnyrui galima pasidaryti šviežių morkų salotas (tarkuotos morkos, razinos, keletas riešutų, trintas česnakas, majonezas). Čia labai tiktų vynas.
V receptas: Krūtinėlę supjaustyti gabaliukais, pridėti druskos, čili pipirų, pakepinti, įdėti jogurto ir dar patroškinti. Garnyrui - virti makaronai ir burokėlių salotos su kmynais. Aštroka.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą