trečiadienis, vasario 25, 2009

Obuolių pyragas

Jums reikės:
125 g riebalų (sviesto)
125 g cukraus
2-3 kiaušiniai
2 arbat.š. citrinų sulčių
150 g miltų
50 g krakmolo
2 arbat.š. kepimo miltelių
750 g obuolių arba kitų vaisių
cukraus pudros
Kepti orkaitėje apatinėje eilėje
Kepti 30-40 min. 190-200 laipsnių celcijaus
5-10 min. palaikyti orkaitėje

Ištrinkite sviestą su cukrumi, tada sukraukite kiaušinius, citrinos sultis. Išmaišykite. Tada sukraukite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir krakmolą. Vėl išmaišykite. Sukraukite tešlą į riebalais išteptą skardą. Išdėliokite vaisius. Jeigu naudosite obuolius, tada juos perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir nulupkite. Viršutinę pusę įpjaukite kas pusantro centimetro. Išdėliokite ant tešlos išgaubta puse į viršų. Pabarstykite cukraus pudra. Tada kepkite. Kepant tešla gali pakilti virš obuolių. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą