sekmadienis, vasario 22, 2009

Migdolinis pyragas

Tešla šiam pyragui labai greitai padaroma. Kol pyragas keps galite susiplakti grietinėlės, išsivirti kavos ar arbatos, padengti stalą.
Paruošimo laikas: apie 20 min., kepimo laikas: apie 40 min.
12-ai gabaliukų Jums reikės:
20-30 migdolo riešutų
riebalai ir 2 valg.š. maltų migdolų formai
100 g minkšto sviesto
175 g cukraus
3 kiaušiniai
3 valg.š. migdolinio likerio (aš dedu kitą likerį, brendį - tai, ką turiu)
175 g miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
1. Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nulupkite odeles.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Ištepkite riebalais 24 cm skersmens tortinę formą ir pabarstykite maltais migdolais.
3. Ištrinkite sviestą su cukrumi, įmaišykite kiaušinius ir likerį. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišykite.
4. Tešlą sukraukite į paruoštą formą, ant viršaus išdėliokite migdolus. Kepkite 40 min. orkaitėje antroje eilėje nuo apačios. Aš kepu šiek tiek trumpiau, gal 30 min., tiesiog patikrinu mediniu dantų krapštuku. Vienam gabaliukui išeina apie 240 kcal.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą