Vis bandau įvairius ledų variantus. Šį kartą pateikiu ledų su skirtingais riešutais ir ledų su šokoladu variantą. Kitą kartą graikinius riešutus karamelizuočiau, o žemės riešutus sumalčiau į miltus. O šokoladinis variantas pavyko puikiai.
Reikia:
6 kiaušinių
300 g cukraus
Vanilinio cukraus
700 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
100 g kepintų žemės riešutų
100 g kepintų graikinių riešutų
100 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos)
Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius išplakti su 200 g cukraus ir vanilinio cukraus. Dalį grietinėlės pašildyti ant silpnos ugnies. Į ją supilti išplaktus trynius ir gerai išplakti. Atvėsinti. Tada išplakti baltymus su žiupsneliu druskos ir 50 g cukraus. Tada išplakti likusią grietinėlę su likusiu cukraus kiekiu. Viską padėti į šaldytuvą. Tuo metu pakepinti graikinius riešutus ir stambiai sukapoti. Žemės riešutus irgi sukapoti. Šokoladą išlydyti su trupučiu pieno.
Į trynių-grietinėlės masę įmaišyti išplaktus baltymus, o vėliau išplaktą grietinę. Tą masę padalinti per pusę. Vieną dalį sudėti į ledų gaminimo aparatą ir maišymo pabaigoje supilti ištirpintą šokoladą. Kitą dalį tuo metu laikyti šaldytuve arba (20 min.) kameroje. Tą patį pakartoti su likusia dalimi, tik pabaigoje maišymo į pusę masės suberti graikinius riešutus, į kitą pusę - žemės riešutus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą