Reikia:
Tešla:
900 g miltų
400 g sviesto
300 g grietinės
5 kiaušiniai
druska
Įdaras:
500 g avienos arba kitos mėsos
Kefyro keli šaukštai arba vandens
1 svogūnas
druska
pipirai
Miltus išminkyti su sutarkuotu sviestu.
Supilti grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberti druskos.
Viską išminkyti ir palaikyti šaldytuve dvi valandas.
Pagal receptą mėsą reikia supjaustyti mažais kubeliais, o svogūnus - mažais gabalėliais, bet aš naudojau tiesiog kiaulienos faršą. Įberti prieskonių ir įpilti vandens kelis šaukštus, o aš pyliau kefyro. Išminkyti.
Tešlą padalinti į 20 lygių gabalėlių. Iš kiekvieno gabalėlio formuoti paplotėlius, į vidurį įdėti šaukštą įdaro, perlenkti perpus, kraštą suspausti ir suformuoti pynutę.
Sudėti į skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti nuo 25 iki 40 minučių gerai įkaitintoje (apie 200 laipsnių) orkaitėje. Aš kepiau 30 minučių.
Štai rezultatas (vienas jau paragautas):
Kitą kartą būtinai dėčiau kapotą jautieną arba avieną, o ne faršą, į mėsą pilčiau vandens, o ne kefyro, ir į tešlą dėčiau mažiau sviesto, nes buvo per riebu. Bet, žinoma, vistiek skanu. Skanaus!
labai skanej gavosi beto ir lengva pagaminti
AtsakytiPanaikinti