Šį receptą taip pat radau viename interneto dienoraštyje ir, kai tik užsimaniau saldumynų, ėmiau ir išsikepiau. Padaryti labai lengva ir labai pigu. Štai nukopijuotas sutrumpintas recepto nuorašas:
Reikės:
1,5 puod. miltų,
1 AŠ sodos,
1/4 AŠ druskos,
3 VŠ natūralios kakavos miltelių,
1 puod. vandens,
1 puod. cukraus,
1/2 AŠ natūralios vanilės ekstrakto,
1 VŠ baltojo vyno acto arba citrinos sulčių, arba citrinos rūgšties nugesinimui,
1/4 puod. bekvapio, beskonio aliejaus,
žiupsnelis šokolado lašelių (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2. Keksiukų kepimo formą iškloti popierinėmis formelėmis. Iš šio kiekio išeina 8 standartiniai keksiukai.
3. Dubenyje persijoti miltus, sodą, druską ir kakavą.
4. Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų su vandeniu, aliejumi, vanilės ekstraktu ir actu. Maišyti kol cukrus ištirps.
Reikės:
1,5 puod. miltų,
1 AŠ sodos,
1/4 AŠ druskos,
3 VŠ natūralios kakavos miltelių,
1 puod. vandens,
1 puod. cukraus,
1/2 AŠ natūralios vanilės ekstrakto,
1 VŠ baltojo vyno acto arba citrinos sulčių, arba citrinos rūgšties nugesinimui,
1/4 puod. bekvapio, beskonio aliejaus,
žiupsnelis šokolado lašelių (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2. Keksiukų kepimo formą iškloti popierinėmis formelėmis. Iš šio kiekio išeina 8 standartiniai keksiukai.
3. Dubenyje persijoti miltus, sodą, druską ir kakavą.
4. Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų su vandeniu, aliejumi, vanilės ekstraktu ir actu. Maišyti kol cukrus ištirps.
5. Sausus komponentus suberti į skystą masę ir labai gerai išmaišyti.
6. Supilti tešlą į formeles ir kepti apie 20 minučių. Įkištas ir ištrauktas pagaliukas turi būti lengvai drėgnas, bet neaplipęs skysta tešla.
Skanaus!
Recepto šaltinis: Drėgni kakaviniai keksiukai
very good blog, congratulations
AtsakytiPanaikintiregard from Reus Catalonia
thank you
Tavieji atrodo geriau negu šaltinio blog'e. ;)
AtsakytiPanaikinti