antradienis, gruodžio 29, 2009

Kalėdinis vaisinis pyragas

Kepiau šį pyragą prieš pora mėnesių..., o prapjoviau tik per Kalėdas... Taigi jį reikia brandinti. Ir kuo ilgiau, tuo geriau. Ačiū Vilmai (Vilmos pyragas) už nuostabų receptą. Kitais metais reikės pabandyti su kita vaisių kombinacija. Pyragui (dviems kepimo formoms) galima naudoti:

450 g sviesto
400 g rudojo cukraus
9 kiaušinių
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 apelsino sulčių
1 citrinos sulčių
4 stiklinių miltų
900 g razinų
500 g džiovintų slyvų
300 g džiovintų abrikosų
200 g datutulių (džiovintų)
200 g džiovintų figų
220 g migdolų
250 g cukruotų vyšnių
1 citrinos nutarkuota žievelė
1 apelsino nutarkuota žievelė

Iš tiesų, vaisius, kaip rašo Vilma, galima naudoti pačius įvairiausius. Tik gaila, kad gerų razinų šiais metais nepavyko niekur rasti. Tai naudojau tokias labai dideles. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Formą išklokite kepimo popieriumi. Sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną sudėkite kiaušinius. Tada supilkite apelsino ir citrinos sultis, suberkite miltus kartu su kepimo milteliais. Sudėkite susmulkintus vaisius ir kitus priedus. Gautą masę sudėkite į kepimo formą ir kepkite dvi valandas. Patartina kepti orkaitės apačioje. Iškepusį pyragą pilnai atvėsinkite, suvyniokite į foliją ir į maišelį. Padėkite į spintą, kad niekas nematytų ir laikykite ten du mėnesius. Dabar jau galima pradėti ruoštis Velykoms :) Maniškis smaližius vis primindavo, kad pyragą esu kažkur nugrūdusi ir per Kalėdas pamiršiu - atseit dabar gal jau suvalgom. Dar gabalėlį, ir dar, ir dar vieną...



4 komentarai:

  1. Taip skaniai aprašytas tas pyragas, bet brangumynas toks, kai paskaičiuoji:)
    Dar niekad nekepiau, bet gi Velykos artėja, būtų proga pabandyti.
    O ar tikrai toks skanus kaip atrodo?:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepk pusę porcijos. Kaip tik viena skarda išeina. Ir bus pigiau. O šiaip - skanus, visiems patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ko gero taip ir padarysiu, nes jau bandžiau tavo vieną pyragą ir labai skanus buvo. Tas kur su apelsinų ir citrinų sultim užpilamas:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pabandyk. Džiovintus vaisius gali įvairius naudoti - pagal savo skonį. Tik razinų būtinai reikia. Ir gerai supakuok :)

    AtsakytiPanaikinti