pirmadienis, gruodžio 28, 2009

Riešutiniai sausainiai

Kalėdos tęsiasi iki Trijų karalių, o aš pateiksiu mano kiekvienais metais kepamų riešutinių sausainių receptą. Nors išvaizda nėra ypatingai patraukli, bet skonis pranoksta lūkesčius. Pamatę ant stalo šiuos sausainius svečiai iš pradžių jų net neragauja. Bet tik vienas kuris įsimeta į burną, tai gali atsitikti net taip, kad kitiems neišduos jų skonio ir pamažu, patyliukais surys didžiąją jų dalį... Taip jau ne kartą yra nutikę. O dabar paprastas kaip trys kapeikos receptas:
200 g lazdyno riešutų
250 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
150 g cukraus
4 šaukštai pieno
100 g margarino arba sviesto

Riešutus reikia sumalti. Anksčiau maldavau kavamale, o dabar - maišytuvu (smulkintuvu). Tada visas dalis kruopščiai sumaišyti. Iš pradžių į sumaltus riešutus pilu cukrų, tada įmaišau sviestą, o tada miltus su kepimo milteliais ir supilu pieną. Šį kartą pieno įpyliau dviem šaukštais daugiau, nes tešla gaunasi pakankamai biranti. Tada galima iškočioti ir išspausti nedidukus paplotėlius arba iš karto su rankomis formuoti sausainukus. Į sausainio vidurį visada įspaudžiu po visą arba pusę riešuto. Kepti reikia 175-200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Reikia žiūrėti, kad neperkeptų. Manau Naujiesiems Metaims jie taip pat tiks. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą