trečiadienis, gegužės 19, 2010

Sveikata – tai žmogaus psichika

Žmogus – tai savo minčių kūrinys. Tuo galutinai įsitikinau skaitydama knygą apie pasąmonę ir pozityvų mąstymą. Ji šiek tiek skiriasi nuo įprastų pozityvaus mąstymo knygų, nes knygos autorė yra aktorė ir dėstomas mintis grindžia moksliniais eksperimentais, faktais bei savo pačios bei pažįstamų žmonių patirtimi.
Autorė aprašo keletą klinikinių atvejų, kai žmonės turi asmenybės susidvejinimą, susitrejinimą ir pan. Kai tik žmogų užvaldo kita asmenybė, pasikeičia jo fizinis kūnas. „Persikūnijus“ į kitą asmenybę, žmogaus kūnas taip pasikeičia, kad gali išnykti pačių grėsmingiausių ligų požymiai, išnyksta alergijos ir pan. Vardijamos net tokios ligos kaip diabetas, AIDS ir t.t.
Knygos autorė aprašo ir kitokius atvejus. Buvo tiriami aktoriai, per dieną atliekantys po keletą skirtingų vaidmenų. Po kiekvieno vaidmens iš aktoriaus buvo imamas kraujas. Jei vaidmenys buvo pakankamai skirtingi, tai kraujo mėginiai taip pat rodė labai skirtingus rezultatus.
Knygoje patariama žmonėms, norintiems pakeisti savo asmenybę, nepatinkančias charakterio savybes, lengviau susidoroti su sveikatos problemomis, tiesiog įsivaizduoti save kitu (patinkančiu) žmogumi. O geriau – dar ir elgtis taip, kaip elgiasi tas įsivaizduojamas žmogus. Ir pateikiama dar viena gudrybė: tiems, kam nesiseka to padaryti, patariama įsivaizduoti, kad įsivaizduoja. Tada nekyla prieštaravimų, kad „aš vis dėlto ne tas“, nes „aš žinau, kad aš įsivaizduoju“.
Taigi kaip ir išsiaiškinome, kaip galima keisti savo fizinį bei psichinį kūną kitais būdais.
Taipogi trumpai užsiminsiu, ką siūlo kiti alternatyvūs būdai ir kiti autoriai. P. Kummer, Joseph Murphy ir kiti pataria reguliariai įsivaizduoti save tokį, kokiu norite būti ir po kiek laiko atsitiks tai, apie ką tiek mąstėte. O Vadim Zeland dar pataria nesureikšminti esamos situacijos ir užsibrėžtų dalykų siekti „pasyviai“, t.y. per daug intensyviai nesistengiant, pvz., mesti rūkyti. Nes per didelis stengimasis veda į „perdegimą“ ir grįžimą į įprastą režimą.
Įtariu, kad sveikatos problemos kamuoja dar ir tuos žmones, kurie nesugeba susitvarkyti savo asmeninio gyvenimo. Galbūt jie turi bendravimo, partnerystės problemų, taip pat psichiškai jautrios asmenybės, kiekvieną dalyką priimančios pernelyg giliai, asmeniškai ir per daug sureikšminančios kiekvieną smulkmeną ir situaciją.
Nors... Vis tiek viskas susiveda į mąstymą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą