pirmadienis, birželio 15, 2009

Karaimų kibinai

Pirmą kartą kepiau kibinus. Padaryti pakankamai paprasta. Ir skanu.

Reikia:
Tešla:
900 g miltų
400 g sviesto
300 g grietinės
5 kiaušiniai
druska
Įdaras:
500 g avienos arba kitos mėsos
Kefyro keli šaukštai arba vandens
1 svogūnas
druska
pipirai

Miltus išminkyti su sutarkuotu sviestu.















Supilti grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberti druskos.















Viską išminkyti ir palaikyti šaldytuve dvi valandas.















Pagal receptą mėsą reikia supjaustyti mažais kubeliais, o svogūnus - mažais gabalėliais, bet aš naudojau tiesiog kiaulienos faršą. Įberti prieskonių ir įpilti vandens kelis šaukštus, o aš pyliau kefyro. Išminkyti.















Tešlą padalinti į 20 lygių gabalėlių. Iš kiekvieno gabalėlio formuoti paplotėlius, į vidurį įdėti šaukštą įdaro, perlenkti perpus, kraštą suspausti ir suformuoti pynutę.































Sudėti į skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti nuo 25 iki 40 minučių gerai įkaitintoje (apie 200 laipsnių) orkaitėje. Aš kepiau 30 minučių.















Štai rezultatas (vienas jau paragautas):















Kitą kartą būtinai dėčiau kapotą jautieną arba avieną, o ne faršą, į mėsą pilčiau vandens, o ne kefyro, ir į tešlą dėčiau mažiau sviesto, nes buvo per riebu. Bet, žinoma, vistiek skanu. Skanaus!


1 komentaras: