trečiadienis, birželio 17, 2009

Ledai su šokoladu ir pistacijomis


Šį receptą radau viename interneto dienoraštyje.
Reikia:
6 kiaušinių
300 g cukraus
Vanilinio cukraus
700 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
120 g pistacijų
100 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos)
Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius išplakti su 200 g cukraus ir vanilinio cukraus. Dalį grietinėlės pašildyti ant silpnos ugnies. Į ją supilti išplaktus trynius ir gerai išplakti. Atvėsinti. Tada išplakti baltymus su žiupsneliu druskos ir 50 g cukraus. Tada išplakti likusią grietinėlę su likusiu cukraus kiekiu. Viską padėti į šaldytuvą. Tuo metu išgliaudyti pistacijas ir stambiai sukapoti. Šokoladą taip pat sukapoti. Aš kapojau su mikseriu labai smulkiai.














Į trynių-grietinėlės masę įmaišyti išplaktus baltymus, o vėliau išplaktą grietinę. Tą masę padalinti per pusę. Vieną dalį sudėti į ledų gaminimo aparatą ir maišymo pabaigoje suberti pistacijas. Kitą dalį tuo metu laikyti šaldytuve arba (20 min.) kameroje. Tą patį pakartoti su likusia dalimi, tik pabaigoje maišymo suberti smulkintą šokoladą.














Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą