trečiadienis, balandžio 15, 2009

Vienos šokoladiniai sausainiai

Šiuos sausainius radau viename interneto dienoraštyje. Nusprendžiau išbandyti ir esu patenkinta rezultatu. Šiame dienoraštyje man norisi fiksuoti visa, ką aš padarau, todėl ir čia pateikiu tų pačių sausainių kepimo versiją. Keletą dalykų pakeičiau, nes neturėjau tam skirtų priemonių. Taigi:
260 g miltų
5 v. š. (30 g) kakavos miltelių
250 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 g persijotos cukraus pudros
žiupsnelis druskos
3 v. š. lengvai išplakto kiaušinio baltymo (sukau galvą, ką reiškia lengvai išplakto, bet po to nusprendžiau, kad reikia plakti ne iki pačių standžiausių putų, o vidutiniškai) (išmaišyti 1 – 2 kiaušinio baltymus ir atmatuoti 3 v. š.)
cukraus pudros sausainiams pabarstyti

Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Dvi skardas iškloti kepimo popieriumi.

Miltus sumaišyti su kakava ir persijoti.
Minkštą sviestą išplakti iki purumo. Ant viršaus persijoti cukraus pudrą, suberti druską ir supilti kiaušinio baltymą. Mikseriu plakti 1 minutę, kol masė gerai susimaišys. Suberti miltus su kakava ir mažiausiu greičiu maišyti tik tol, kol nebesimatys sausų miltų. Nepermaišyti!






























































Dėti tešlą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir į paruoštas skardas išspausti W formos sausainius 2 cm atstumu vienas nuo kito. Mano konditerinis maišelis tokiems triukams nepasidavė - nieko nepavyko išspausti. Gal tešla buvo per kieta. Todėl teko ranka formuoti apskritus sausainius.
Kepti sausainius 10 – 12 min. Ataušinti ant grotelių ir pabarstyti cukraus pudra.





























































Skanaus!
Recepto šaltinis: Vienos šokoladiniai sausainiai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą