ketvirtadienis, balandžio 16, 2009

Šokoladiniai keksiukai

Šį receptą taip pat radau viename interneto dienoraštyje ir, kai tik užsimaniau saldumynų, ėmiau ir išsikepiau. Padaryti labai lengva ir labai pigu. Štai nukopijuotas sutrumpintas recepto nuorašas:
Reikės:
1,5 puod. miltų,
1 AŠ sodos,
1/4 AŠ druskos,
3 VŠ natūralios kakavos miltelių,
1 puod. vandens,
1 puod. cukraus,
1/2 AŠ natūralios vanilės ekstrakto,
1 VŠ baltojo vyno acto arba citrinos sulčių, arba citrinos rūgšties nugesinimui,
1/4 puod. bekvapio, beskonio aliejaus,
žiupsnelis šokolado lašelių (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2. Keksiukų kepimo formą iškloti popierinėmis formelėmis. Iš šio kiekio išeina 8 standartiniai keksiukai.
3. Dubenyje persijoti miltus, sodą, druską ir kakavą.
4. Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų su vandeniu, aliejumi, vanilės ekstraktu ir actu. Maišyti kol cukrus ištirps.















5. Sausus komponentus suberti į skystą masę ir labai gerai išmaišyti.















6. Supilti tešlą į formeles ir kepti apie 20 minučių. Įkištas ir ištrauktas pagaliukas turi būti lengvai drėgnas, bet neaplipęs skysta tešla.































Skanaus!
Recepto šaltinis: Drėgni kakaviniai keksiukai

3 komentarai: