ketvirtadienis, lapkričio 26, 2009

Apelsininis pyragas

Radau laisvą minutę ir prisėdau prie apleisto dienoraščio. Daug ką darau ir fotografuoju, tik viską čia sukrauti reikia nemažai laiko. Bet vieno pyrago receptą tai pateiksiu. Labai jau skanus buvo.

Reikės:
185 g sviesto
185 g cukraus
1 pakelis vanilininio cukraus
3 kiaušiniai
185 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių;
125 g cukraus
sultys ir nutarkuota žievelė 1/2 citrinos
sultys ir nutarkuota žievelė iš 1 apelsino

Išsukite sviestą, cukrų ir vanilininį cukrų. Tada po vieną įsukti kiaušinius. Supilti miltus su kepimo milteliais. Tešlą sudėti į popieriumi išklotą tortinę formą ir iškepti iki pageltonavimo. Gal kokių 20 min. Reikia pažiūrėti. Tada sumaišykite likusį cukrų su citrinos ir apelsino žievele bei sultimis ir užpilkite pyragą šiuo mišiniu. Tada reikia dar 10 minučių pakepti. Gatava!