ketvirtadienis, vasario 26, 2009

Puiki transformacija









Kaip nuostabiai perdarytas pakojis, puikiai atitaikytos spalvos (iš DesignSponge).

trečiadienis, vasario 25, 2009

Obuolių pyragas

Jums reikės:
125 g riebalų (sviesto)
125 g cukraus
2-3 kiaušiniai
2 arbat.š. citrinų sulčių
150 g miltų
50 g krakmolo
2 arbat.š. kepimo miltelių
750 g obuolių arba kitų vaisių
cukraus pudros
Kepti orkaitėje apatinėje eilėje
Kepti 30-40 min. 190-200 laipsnių celcijaus
5-10 min. palaikyti orkaitėje

Ištrinkite sviestą su cukrumi, tada sukraukite kiaušinius, citrinos sultis. Išmaišykite. Tada sukraukite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir krakmolą. Vėl išmaišykite. Sukraukite tešlą į riebalais išteptą skardą. Išdėliokite vaisius. Jeigu naudosite obuolius, tada juos perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir nulupkite. Viršutinę pusę įpjaukite kas pusantro centimetro. Išdėliokite ant tešlos išgaubta puse į viršų. Pabarstykite cukraus pudra. Tada kepkite. Kepant tešla gali pakilti virš obuolių. Skanaus!

antradienis, vasario 24, 2009

Gavėnia

Šią naktį prasideda jaunatis. O taip pat gavėnios pradžia. Per jaunatį labai gerai planuoti, nes tai - augimo pradžia. Gerai ir kažko atsisakyti arba pradėti, ko galbūt nesiseka šiaip padaryti. O kadangi Gavėnia, tai gal ir kažkokių nesveikų gardumynų galima atsisakyti kuriam laikui, nusistatyti mažiau valgyti (kad ir mėsos, saldumynų), laikinai atsisakyti alkoholinių, kofeino turinčių gėrimų ir pan. Mažiau televizoriaus žiūrėti. Tokiu laiku ir pinigų daugiau galima sutaupyti. Galbūt rečiau į parduotuvę eiti. Dagiau košių valgyti. Ir pigiau, ir sveikiau. O ką per jaunatį suplanuoji, tą ateityje lengviau įgyvendinti. Galima, pavyzdžiui, numatyti pamedituoti kiekvieną dieną. Per tokį laiką gerai yra ir šiaip nieko neveikiant pabūti, pamąstyti, galima vienam eiti pasivaikščioti. Ar mokate pabūti vieni? Ar mokate nieko neveikti? O planuoti ar mokate? O taupyti? Linkiu jaukaus, ramaus laiko! Sėkmės!

pirmadienis, vasario 23, 2009

Bobutės blynai su spirgučiais

Reikės:

Kefyras
Soda
Kiaušinis
Miltai
Druska

Išplakite kiaušinį, įpilkite kefyrą ir įdėkite sodos šaukštelį, vėliau druskos. Dėkite miltus ir maišykite. Miltų įdėkite tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Keptuvėje pakepinkite sūdytus, gabaliukais supjaustytus lašinius. Tada keptuvę patepkite lašinio riekele ir pilkite visą samtį tešlos į keptuvę, paskirstykite po visą keptuvę tešlą ir uždenkite dangčiu. Kepkite nei per karštoje nei per vėsioje keptuvėje. Kai blyno viršus apsitrauks, apverskite ir dar truputėlį pakepkite atidengtoje keptuvėje. Valgykite su spirgučiais ir grietine. Žinoma, galite valgyti ir su uogiene.
Skanaus!

sekmadienis, vasario 22, 2009

Cepelinų balius

Spėkite, su kokiais draugais buvo valgomi šitie pietūs (oj, vienos lėkštės dar trūksta).

Migdolinis pyragas

Tešla šiam pyragui labai greitai padaroma. Kol pyragas keps galite susiplakti grietinėlės, išsivirti kavos ar arbatos, padengti stalą.
Paruošimo laikas: apie 20 min., kepimo laikas: apie 40 min.
12-ai gabaliukų Jums reikės:
20-30 migdolo riešutų
riebalai ir 2 valg.š. maltų migdolų formai
100 g minkšto sviesto
175 g cukraus
3 kiaušiniai
3 valg.š. migdolinio likerio (aš dedu kitą likerį, brendį - tai, ką turiu)
175 g miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
1. Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nulupkite odeles.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Ištepkite riebalais 24 cm skersmens tortinę formą ir pabarstykite maltais migdolais.
3. Ištrinkite sviestą su cukrumi, įmaišykite kiaušinius ir likerį. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišykite.
4. Tešlą sukraukite į paruoštą formą, ant viršaus išdėliokite migdolus. Kepkite 40 min. orkaitėje antroje eilėje nuo apačios. Aš kepu šiek tiek trumpiau, gal 30 min., tiesiog patikrinu mediniu dantų krapštuku. Vienam gabaliukui išeina apie 240 kcal.
Skanaus!

penktadienis, vasario 20, 2009

Šokoladinis riešutinis pyragas

Pastaruoju metu daug laiko praleidžiu virtuvėje ir tai man visai patinka tik tiek, kad užima nemažai laiko. Ką tik iškepiau pyragą (receptą parsivežiau iš Vokietijos - išplėšiau iš žurnalo "Fur Sie"), kurį pagaminti truko penkiolika minučių. Kepti - 25 min. Jums reikės (12-ai gabaliukų):
100 g minkšto sviesto (ir sviesto patepti skardai)

150 g cukraus

1 arb.š. vanilinio cukraus

2 kiaušiniai

3 valg.š. kakavos miltelių

125 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
50 g smulkintų (arba maltų) lazdyno riešutų

1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių celcijaus. 28 cm tortinę formą ištepkite riebalais.

2. Ištrinkite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, tada įmaišykite kiaušinius.

3. Supilkite kakavą, miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.

4. Kavamale (atsargiai, malkite ne per ilgai, nes galite sugadinti kavamalę) arba mikseriu sumalkite riešutus ir suberkite į tešlą. Tada viską sukraukite į formą ir paskirstykite. Kepkite apie 25 min. Jei skaičiuojate kalorijas, tai vienam gabalėliui išeina apie 200 kcal.
Skanaus!

Niujorko mados savaitė

Vasario 13 d. prasidėjo Niuroko mados savaitė. Daug ten ko galima prisižiūrėti. Ir ne viskas tinka šiaip apsirengti. Bet ši suknelė man patiko:

Galbūt rankoves pakeisčiau ir šiek tiek sumažinčiau iškirptę. Tada tiktų ir į gatvę išeiti. Tai mano spalvos.
O štai kaip atrodo manekenė Daiane Conterato, pagauta gatvėje:












Stilingai atrodo tas šalikas.
Štai kita manekenė Jessica Stam, taip pat puikiai atrodo:

Juoda spalva, puikūs batai. Kai kurie žmonės turi skonį.

ketvirtadienis, vasario 19, 2009

Višta ir penki jos pasireiškimai virtuvėje

Nusipirkau vištą ir jau suplanavau, ką iš jos padarysiu per kelis kartus. Kadangi "tikruosius" pietus valgome dviese, tai bus meniu penkioms dienoms dviems asmenims. Supjausčiau gabalais, sukroviau į maišelius ir į kamerą (1. atlikusios odelės nuo kaklo ir krūtinėlės; 2. šlaunelės, blauzdelės; 3. sparneliai, nugarėlė ir likę kaulai nuo krūtinėlės; 4.,5. dviems kartams krūtinėlė).
I receptas: Odeles, supjaustytas mažais gabaliukais pakepinti. Išvirti sojos faršą. Sudėti faršą kartu su odelėmis į keptuvę, įdėti druskos, pipirų, česnako ir pakepinti. Garnyrui - bulvių košė ir pakepintos morkos su svogūnais. Pigu.
II receptas: Šlauneles su blauzdelėmis gerai išvirti pasūdytame vandenyje. Pakepinti supjaustytus šampinjonus. Atskirai išvirti kubeliais supjaustytas morkas, salierus ir (arba) žalius (šaldytus) žirnelius. Pakepinti sviestą su miltais, supilti vištienos sultinį, tada pavirti 5-10 min. Įdėti kiaušinio trynį ir nesaldinto kondensuoto pieno (bet aš pilu tik grietinėlę). Išmaišyti. Įspausti citrinos sulčių ir įdėti druskos. Tada nuimti vištieną nuo kaulų, supjaustyti smulkiais gabaliukais, sudėti į padažą, tada sudėti pievagrybius ir virtas daržoves. Jei atšalo, šiek tiek pašildyti. Valgyti su ryžiais. Padaryti lengva, bet ilgiau užtrunka.
III receptas: Iš sparnelių ir likusių kaulų išvirti sultinį su makaronais ir (arba) bulvėmis, morkomis, salierais ir pan. Keptuvėje su sviestu, grietine ir druska pakepinti iš pradžių išvirtas ir po to gabaliukais supjaustytas morkas. Atskirai išvirti bulves. Iš pradžių suvalgyti sultinį. Antram patiekalui - vištiena iš sriubos, morkos ir bulvės. Paprasta.
IV receptas: Krūtinėlę (galima apvolioti džiūvėsėliuose) iškepti keptuvėje. Pabarstyti druska ir pipirais. Atskirai išvirti ryžius. Garnyrui galima pasidaryti šviežių morkų salotas (tarkuotos morkos, razinos, keletas riešutų, trintas česnakas, majonezas). Čia labai tiktų vynas.
V receptas: Krūtinėlę supjaustyti gabaliukais, pridėti druskos, čili pipirų, pakepinti, įdėti jogurto ir dar patroškinti. Garnyrui - virti makaronai ir burokėlių salotos su kmynais. Aštroka.
Skanaus!

trečiadienis, vasario 18, 2009

Vienašonė lašiša


Tai man vienas iš lengviausių, greičiausių ir skaniausių patiekalų. Jį radau knygoje "Kodėl prancūzės nestorėja". Taigi: Jums reikės lašišos, perpjautos skersai (tiek, kiek suvalgysite), supjaustytos gabalėliais vienam žmogui. Įdėkite į įkaitintą nepridegančią keptuvę be riebalų ant odos (kad oda būtų apačioje), pabarstykite druska ir pašlakstykite citrinos sultimis, uždenkite ir kepkite sumažinę ugnį šešias minutes. Nevartykite. Jei matote, kad iki galo neiškepę, tiesiog palikite keptuvėje minutei kitai jau išjungę viryklę. Bet galite valgyti ir tokią neperkepusią. Prieš tiekdami į stalą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite petražolėmis, jei norite. Aš dar kartais pipirais pabarstau. Man skaniausia kartu su pakepintomis tarkuotomis morkomis, pakepintais svogūnais ir virtomis bulvėmis.

Skanaus!

antradienis, vasario 17, 2009

Pirma diena

Šis interneto dienoraštis yra papildymas visų kitų mano internetinių puslapių. Čia tikiuosi aprašyti man patikusias knygas, pateikti jau išbandytus receptus, surastas įdomias internetines svetaines, rodyti man patikusius daiktus, rankdarbius, drabužius, interjero detales, pakalbėti sveikatos klausimais, pafilosofuoti ir t.t.